Gladem Cakes proponuje kilka opcji dostawy, które uzależnione są od kosztu zamówienia i dostępności kierowców. Po szczegóły prosimy o kontakt telefoniczny -> 508 644 053 (kontakt telefoniczny wyłącznie w godzinach pracy naszej pracowni 10-19).
*Klienci są obciążani kosztem dostawy dobrowolnie.
Najczęściej zadawane pytania
Jak zamówić tort?
Tort można zamówić na trzy sposoby:
1.Poprzez kontakt telefoniczny pod numerem telefonu:508 644 053 (kontakt telefoniczny wyłącznie w godzinach pracy cukierni 10-19).
2.Poprzez stronę internetową cukierni (glademcakes.pl)
3.Bezpośrednio w cukierni Gladem Cakes od poniedziałku do niedzieli w godzinach otwarcia 10-19. Lokal znajduje się pod adresem Białobrzeska 15 w Warszawie.
Jakie informacje należy podać?
1.Data i godzina odbioru.
2.Ilość osób (będzię pomocna przy oszacowaniu ostatecznej wagi tortu).
3.Smak (prosimy o wczesniejsze powiadomienie w przypadku alergii na dany składnik).
4.Zdjęcie tortu (dostępne na na naszej stronie internetwej) lub własna inspiracja.
5.Napis, wydruk jadalny-jeśli robimy to jaki.
Zwrotnie otrzymają Państwo informacje o szacowanej wagdze oraz cenie tortu. Czasami zdarza się, że tort jest nieco cięższy niż przewidywano ze względu na jego artystyczną formę wykonania. Po omówieniu szczegółów prosimy o wpłatę zadatku w cukierni bądź na konto bankowe, co stanowi warunek przyjęcia zamówienia.
Jak przewozić tort?
Tort najlepiej przewozić samochodem stawiając go na płaskiej powierzchni w bagażniku lub miejscu przed/za siedzeniem. Optymalny czas transportu tortu wynosi maksylanie 1 godzinę (bez warunków chłodniczych). Podczas transportu należy unikać gwałtownego hamowania, nie należy również trzymać go na kolanach czy na siedzeniach, które są pochylone pod kątem.
Po przywiezieniu tortu w miejsce docelowe należy go wstawić (w kartonie) do lodówki bądź chłodni, gdzie temperatura wynosi od 3 do 6 stopni. Jeśli nie ma wystarczająco miejsca w lodówce, by przechowywać tort w kartonie należy pozbyć się produktów mocno zapachowych (kiełbasa, ser pleśniowy itp.). Tortu nie należy także przechowywać w zamrażarce, garażu bądź na balkonie.
Jak kroić tort?
Do krojenia tortu należy użyć ostry nóż,wcześniej zanurzony w gorącej wodzie. Poniżej opisano krok po kroku instrukcję krojenia tortu:
1. Tort kroimy zaczynając czubkiem noża od jego środka , ruchem posuwistym do samego brzegu.
2. Nie należy kroić tortu naciskająć całą powierzchnią noża.
3. Po każdym ukrojonym kawałku nóż należy ponownie zanurzyć w gorącej wodzie i osuszyć go ściereczką.
4. Kawałki pokrojonego tortu należy serwować za pomocą łopatki do jego serwowania.
Torty z elementami dekoracyjnymi:
1. Żywe kwiaty: przed serwowaniem tortu należy wyjąć wszystkie kwiaty zwracająć uwagę na elementy, do których były przymocowane (druciki, drewniane patyczki).
2. Figurki cukrowe: przed serwowaniem należy zdjąć figurkę z tortu. Często figurka jest przymocowana za pomocą drewnianego patyczka, który również trzeba wyjąć.
Torty wielopoziomowe:
1. Każde piętro tortu oddzielone jest niejadalną podkładką wraz z podpórkami (słomki, drewniane patyczki). Po pokrojeniu wyższego piętra podkładkę wraz z pozostałymi elementami należy wyjąć.
2. Tort z masą cukrową należy kroić zaraz po wyjęciu z lodówki (bezpośrednio przed podaniem). W przypadku tortu w kremie należy go wyjąć z lodówki ok. 10-15 minut przed podaniem.
Jakie są metody płatności?
W cukierni akceptujemy płatność zarówno kartą jak i gotówką. Możliwy jest również bezpośreni przelew na konto bankowe naszej firmy.
Dlaczego tort jest o 200 g cięższy niż wstępnie przewidywano?
W naszej cukierni zajmujemy się tortami artystycznymi i czasami ciężko oszacować dokładną wagę tortu co do grama. Jest to spowodowane ich artystyczną formą wykonania oraz gramaturą niektórych dodatków, które zostały przez Państwa wybrane.
Co w przypadku rezygnacji zamówienia?
W przypadku rezygnacj z zamówienia wpłacony zadatek nie ulega zwrotowi. Zalecaną przez nas praktyką jest zmiana daty zamówienia na najbliższy wolny termin. O anulacji z zamówienia należy poinformować maksymalnie 3 dni przed ustaloną datą realizacji.
Z jakim czasowym wyprzedzeniem należy zamówić tort?
Nasza pracownia specjalizuje się w tworzeniu tortów artystycznych- w zalezności od stopnia trudności wykonania tortu rezerwację należy dokonywać minumum 2 tygodnie wcześniej. W szczególnych przypadkach jest możliwość zamówienia tortu 2-3 dni wcześniej jeśli dysponujemy wolnymi terminami.
Czy wszytskie elementy tortu są jadalne?
Nasze torty są dziełem artystycznym więc czasami używamy materiałów, które nie są jadalne (wstążki, żywe kwiaty, wykałaczki, druciki, plastikwe figurki). Przy odbiorze tortu są zawsze Państwo informowani o niejadalnych elementach tortu.
Co nas wyróżnia?
Gladem Cakes to studio torów artystycznych, które powstało z pasji do cukiernictwa. W naszej pracowni powstają wypieki, których smak zadowoli nawet najbardziej wymagających klientów. Korzystamy z naturalanych składników o najwyższej jakości. Tworzymy jedyne w swoim rodzaju miejsce na cukierniczej mapie Warszawy o tak unikatowej recepturze wypieków, gdyż jesteśmy rodzinną firmą. Na pierwszym miejscu stawiamy na jakość oraz zadowolenia naszych gości starając się spełniać wszytskie prośby jakie są do nas kierowane. Nie korzystamy z półproduktów a wszytskie łakocie są tworzone od podstaw z najwyższą dbałością.
Czy jest możliwość zamówienia tortu last minute?
Istnieje możliwość zamówienia tortu tego samego dnia- wystarczy do nas zadzwonić i zapytać czy jest taka możliwość.
Czy jest możliwość dowozu tortu?
Istnieje możliwość dowozu tortu za opłatą po wcześniejszym kontakcie telefonicznym i omówieniu szczegółów transportu.
Czy można zamówić torty bezglutenowe, weterariańskie itp?
W naszej ofercie jest możliwość zamówienia tortów bezglutenowych, wegetariańskich oraz wszelkich wypieków, które są pozbawione alergenów ( jajka, orzechy, cukier itp.).